Let me introduce Henke

 
Här är lilla Henke som hade oturen att flyga rätt in i vårt köksfönster i måndags. Förvisso ganska självförvållat i och med alla jästa rönnbär som han troligen satt i sig, men när stackarn satt där helt orörlig som en färdigserverad kattmiddag kunde man ju inte låta bli att tycka synd om honom. 
Så nu bor han alltså i ett gammalt vitrinskåp i vårt garage och trivs väl sådär. Vi vet inte riktigt vad som är fel på honom ännu, men flyga kan han iallafall inte. Förhoppningsvis är det bara någon lindrigare skada (alternativt en väldigt utdragen baksmälla) så att han kan återhämta sig så småningom. Vi får hålla tummarna!

Läsvärt

En blogg som jag verkligen rekommenderar om man gillar vackra bakverk och otroligt fina fotografier är Call me cupcake som drivs av Linda Lomelino. Jag kan sitta och scrolla i evigheter utan att få nog av allt fint hon gör, och imponeras ständigt av hennes kreativa stylingar av bilderna. Dock har jag faktiskt aldrig provat att baka efter något av hennes recept, men det beror nog mest på att jag är för lat för att översätta ingredienserna och måtten från engelska. Nöjer mig med att kolla på bilderna istället, men det räcker väldigt långt kan jag säga.
 
(Alla bilderna tillhör såklart henne)

Snö

Imorse vaknade jag upp till en helt vintervit värld. Lite mysigt sådär, men känns ändå på tok för tidigt med snö i oktober - särskilt eftersom att jag ännu inte riktigt har släppt sommaren mentalt. Den här snön lär ju dock inte få ligga kvar särskilt länge, men det kanske är lika bra att faktiskt börja acceptera att vintern börjar närma sig. Om än ganska motvilligt...

Kreativt kaos

 
Hade otroligt tråkigt igår så efter lite letande hittade jag mina gamla akvarellfärger som jag inte använt på flera månader. Ovant och frustrerande att försöka få till något när man inte målat på ett tag, men efter lite övning gick det bättre. Tycker det är så otroligt skönt och avslappnande att bara sitta och måla samtidigt som man lyssnar på någon bra musik, så tror det får bli min nya hobby framöver. Ha en fin helg :)

Melankoli

Jag tycker hösten efter september är så depp så det är knappt att man står ut. Dagarna blir mörkare och mörkare, temperaturen kryper nedåt och det som växt och blommat bara vissnar och dör. Det enda som finns kvar är regn och mörker, och jag har knappt energi till någonting överhuvudtaget. Inte särskilt bra med tanke på allt matte- och fysikplugg som borde göras, eller de kreativa projekten som hamnat på hyllan...
Som tur är så kan man ju fota iallafall, och det muntrar alltid upp. Dock blev inte bilderna så muntra direkt, men lite dysterhet har ju ingen dött av... Hursomhelst, nu ska jag kura ihop mig i sängen och se på film. På återseende.

Autumn colors

 

Välkommen till Boden

En av de bra grejerna med att jag läser kursen digitalt skapande i skolan är att jag fotar och photoshoppar mycket mer än annars, vilket i sin tur betyder att jag har mer material att lägga upp på bloggen. Här är den senaste uppgiften vi hade, som gick ut på att göra två vykort från Boden varav det ena skulle vara välkomnande och så tilltalande som möjligt, medan det andra skulle visa staden från sin sämsta sida. Så vad säger ni? Sugna på en liten weekendresa till Boden kanske? Eller inte...?
 
 

18 år

 
Äntligen blev det min tur att fylla 18! Känner mej så glad idag så bjuder på lite självporträtt (vilket är rätt sällsynt då jag tusen gånger hellre står bakom kameran än framför den). Hursomhelst, det blidde marsipantårta till frukost och fick även lite trevliga presenter - bl.a. en fjällräven kånken som jag har gått och spanat på i evigheter men vart för snål för att köpa själv (tack mamma och pappa!). Nu ska jag fotsätta att njuta av födelsedagen, så ha det bra så länge!