Just a fox

En av de senaste alsterna i digitalt skapande-kursen (bästa kursen helt klart!). Uppgiften var att rita något med hjälp av penselverktyget, och jag inspirerades lite av denna tutorial. Var lite trixigt att få till formerna som man ville ha dem, men det löste sig tillslut och överlag var det en kul uppgift :)
 

Throw back saturday

 
Här är resten av mina favoritbilder från i somras. De är tagna en kväll på stranden vid Åsa camping utanför Göteborg, där vi tyvärr bara sov en natt innan färden tillbaka hem påbörjades. Hade jag fått välja hade vi stannat längre, för den stranden var verkligen otroligt fin och det var en härlig känsla att bo alldeles vid havet och bada i saltvatten med maneter. Lite annat än gamla Aldersjön här hemma :)

Throw back friday

 
Två av mina favoritbilder från tältsemestern på västkusten i somras. Saknar sommaren så sjukt mycket nu när dagarna börjar bli så regniga och mörka... Varför kan det inte bara alltid vara sommar?
 
Har några fler bilder härifrån som jag tänkte lägga upp imorgon. Håll utkik :)
 
 
 
 

Före - efter

En sak som stör mig så otroligt när jag fotar är att bilderna så många gånger kan se väldigt bra ut i kameran, medan de efter att man fört över dem till datorn ser betydligt mycket blekare och dassigare ut. Det man trodde blev en riktig tiopoängare visade sig i själva verket se ut som en gammal polaroidbild à la 1985. Av den anledningen redigerar jag alla mina bilder i efterhand, och ofta är det en ganska stor skillnad mellan originalet och photoshopresultatet.
Enligt vissa anses det vara "fusk" att redigera sina bilder, och det kan man ju absolut få tycka, men personligen tycker jag bara att det är en bra möjlighet att ta fram det bästa i bilden och göra den mer intressant att titta på. Huvudsaken är att det blir fint i slutändan, och det spelar inte så stor roll hur man gått till väga.
 
Här tänkte jag bara visa ett litet exempel på hur en av mina bilder kan se ut före respektive efter redigering. Det jag främst har gjort är att öka på kontrasten (det är en liten sak som dock gör stor skillnad för nästan alla typer av bilder), samt dragit ner mättnaden och ändrat färgerna så de går mer åt det rosa hållet. Stor skillnad med minimal ansträngning!
 

Val 2014: en photoshopuppgift

 
En kurs jag läser i skolan är digitalt skapande, och förra veckan fick vi i uppgift att skapa en valaffisch i photoshop för valfritt parti. Som ni kanske ser valde jag miljöpartiet - inte så mycket på grund av politisk övertygelse som för att jag genast fick en massa idéer om vad jag kunde skapa på temat miljö och klimat.
 
Bilden är uppbyggd av ungefär 80-90 lager och det blev en hel del klipp och klistrande innan det blev som jag ville, men i slutändan vart jag väldigt nöjd med resultatet. Kanske att jag eventuellt gör en liten översiktlig tutorial på hur jag gick till väga, kan ju vara lite kul att se hur man kan göra när man vill skapa fotomontage :)