Blått guld

 
Idag var det blåbärsplockning som stod på schemat. Upp i ottan (nästan iallafall, klockan var väl nio någonting), leta reda på stövlar och hinkar och myggsprej, och sen iväg och plocka. Enformigt som det är så tröttnade jag efter ett tag och fotade lite istället, men i slutändan fick jag väl ihop tre liter ungefär. Ingen bedrift med tanke på att vi var ute i nästan fem timmar, men förhoppningsvis räcker det till nån blåbärspaj iallafall. :)

Night time

 
Här på bloggen har det vart dött ett tag, men i och med att skolan nyss har börjat har jag noll idéer eller inspiration till att blogga, utan fokuserar bara på att försöka komma in i skolrutinerna igen.Det tar ett tag att vänja sig vid att man inte längre kan sova hur länge man vill om morgnarna, ta en spontan cykeltur precis när man känner för det, eller ligga uppe och läsa till två på natten. 
 
Hursomhelst, här om kvällen/natten gick jag och lillasyster ut på fotopromenad i regnet. Kände för att prova fota under lite sämre förhållanden (både väder- och ljusmässigt) och fokusera på känsla istället för bildkvalitet. Ganska skönt att släppa lite på kontrollen ibland och inte tänka att det behöver bli så perfekt. Så, ja, resultatet blev mörka, brusiga och aningen oskarpa bilder, men jag gillar't ändå på något vis.

Resultatet

 
Här är det färdiga resultatet av det lilla miniprojektet med loppisbrickan som jag skrev om i mitt förra inlägg. Det tog enormt mycket längre tid än jag hade tänkt, men jag blev iallafall väldigt nöjd med resultatet och det är ju huvudsaken!

Miniprojekt: Loppisbricka

 
För X antal månader sedan köpte jag denna ful bricka för en tia på loppis, med tanken att jag skulle ge den en riktig makover när jag fick tid och möjlighet till det. Jag stoppade undan den i garderoben tills vidare och glömde såklart bort den nästan direkt, fram till i fredags då jag hittade den igen och bestämde mig för att det var lika bra att ta tag i saken. Detta är alltså vad jag har sysslat med konstant under hela helgen (det tar så sjukt mycket längre tid att måla än jag trodde), och fortfarande har jag en del kvar innan den är färdig. Fram till dess att jag kan visa upp det färdiga resultatet får det helt enkelt duga med en liten sneak peak...
 
 
 

Photoshop actions

Jag älskar photoshop och använder det för att redigera varenda bild jag tar. Ibland bara för att lägga till lite mer skärpa, kontrast eller ljus i bilden, och ibland kanske man går all in och ger biden en riktig makeover - men oavsett vilket så är det ju verkligen verktyget nummer ett!
 
Något jag tycker är riktigt smart och användbart är så kallade actions som man kan ladda ner till programmet (googla hur man gör om du inte vet), och som är toppen när man inte har tid eller lust till att sitta och mixtra med olika lager och effekter själv. Det är helt enkelt en färdig redigering som man lägger på sin bild, och som man sen givetvis kan förändra som man vill om man tycker det behövs.Ett actionpaket jag nyligen laddade ner från deviantart och är väldigt nöjd med är detta. Det innehåller 3 olika actions; sunny, joyful och shiny yellow. Här nedan kommer ett litet smakprov.
 
Original
Sunny
Shiny yellow
Joyful

Solnedgång

I mitten av juli åkte jag och min familj iväg på tältsemester i två veckor. Vi började i Stockholm, fortsatte vidare och sov en natt i Hällekis som ligger vid Vänern, och avlutade sen i Göteborg . De här bilderna är från kvällen i Hällekis då vi fick uppleva en riktigt vacker solnedgång över Vänern. För övrigt kan jag nämna att jag verkligen rekommenderar deras camping som vi bodde på. Kinnekulle camping heter den och har ett jättemysigt läge alldeles vid Vänern, bra servicehus och badstrand ett stenkast bort. Tummen upp för den!
 
 

Enkel DIY: grafiska kort

 
Här kommer en  beskrivning på en sak man kan sysselsätta sig med under regniga dagar (som idag), och som inte kräver vare sig en massa tid, material eller konstnärliga färdigheter. Det är helt enkelt två varianter av kort i grafisk stil som är hur enkla som helst att göra och även går att variera i oändlighet. Det enda man behöver är:
 
  • Pappersark i valfri storlek, jag har A5
  • Vanlig tejp (eller papperstejp, misstänker att det kan funka ännu bättre)
  • Svart tunn tuschpenna
  • Klistermärkesbokstäver
 
VARIANT NR 1
 
  1. Tejpa kors och tvärs över pappret så det blir ett snyggt geometriskt "mönster".
  2. Rita jämna linjer i rutmönster över de tomma ytorna. Jag ritade på fri hand så att det inte skulle se för perfekt ut, men vill man kan man använda linjal.
  3. Dra bort tejpen väääldigt försiktigt.Tada!
 
 
 
VARIANT NR 2
 
  1.  Välj ut ett citat du gillar (på pinterest finns massor).
  2. "Skriv" citatet på pappret med hjälp av klistermärkesbokstäverna. Ett tips är att först skissa tunna stödlinjer i blyerts så man vet hur långa mellanrum man ska ha mellan orden, och så att man är säker på att alla orden får plats. Färdigt!
 

Hej

Välkommen hit till min nystartade blogg och mitt allra första inlägg! Det känns som en bra idé att börja sitt bloggande med en liten presentation av sig själv, så det är just vad jag hade tänkt ägna det här inlägget åt.
 
Jag heter alltså Ida Simma, är 17 år gammal och bor med min familj och en tjockis till katt utanför (den inte sådär väldigt stora) staden Boden i Norrbotten. När sommarlovet är slut påbörjar jag mitt tredje och sista år på gymnasiet, där jag går på teknikprogrammet med inriktningen design och produktutveckling, men fram till dess njuter jag av sommaren och ledigheten så mycket jag bara kan. Mina främsta intressen är inom det estetiska området. Jag gillar att fotografera, sy, måla, pyssla och experimentera i photoshop - för att nämna några exempel - men utöver de sakerna gillar jag även annat, som till exempel att läsa, baka, gå på loppisar, resa och se på serier. 
I bloggen kommer jag främst skriva om de förstnämnda sakerna, men det lär säkert bli lite blandat innehåll då jag kommer skriva om det jag känner för. Vi får se vart det bär av helt enkelt... Hoppas iallafall att du återkommer och vill fortsätta läsa, och hej så länge!